tiistai 29. toukokuuta 2012

Ilta Provinssirockissa esiintyvien bändien seurassa

Toukokuun toisella Pingisklubilla tiistaina 29. päivä on aika aloittaa festivaalikesä. Dj:nä festivaaliklubeilla ovat dj Ping, dj Pong ja dj Hyrrä ja koko illan levylautasella soi Seinäjoen Provinssirockiin esiintyjien musiikki. Nyt on siis hyvä tilaisuus fiilistellä 15.–17. kesäkuuta järjestettävän festarin menoa etukäteen ja vaikka tutustua uusiin bändeihin.

Eikä unohdeta Pingisklubin ydintä, ryhmäpingistä! Kaikkien mailan lainanneiden ja peliin osallistuneiden kesken arvotaan kolmen päivän lippu Provinssirockiin, muutamia levyjä festivaalilla esiintyviltä artisteilta, Provinssirock-paitoja ja Backstage Rock Shopin tuotteita.

Tässä tiskijukkien top-5-biisit perustelujen kera:

Dj Ping

1. Pariisin Kevät - Riviera
Suomen parhaita bändejä tällä hetkellä ja uusinkin levy alkoi toimimaan muutaman kerran jälkeen. Riviera on biisi, jonka haluaisin vielä joskus kuulla näiden keikalla.
2. Lapko - All the Best Girls
Tämän olen aina halunnut soittaa, jos jossain joskus soittaisin levyjä dj:nä.
3. Pendulum - The Island pt. I
Alusta asti päräyttävää meininkiä ja ainakin itse olisin tanssilattialla heti tämän alkaessa soimaan.
4. French Films - The Great Wave of Light
Kova kotimainen tulokas, joka onneksi ehtii ahkeran ulkomaiden kiertämisen lisäksi keikkailla Suomessakin. Parasta kesämusiikkia.
5. Gaslight Anthem - Boxer
Menevää menoa ja tämän tahdissa on hyvä pelata pingistä.

Dj Pong

1. Räjäyttäjät - A-kaljaa
Vain kasetteja ja vinyylejä julkaissut vuoden rrräjäyttävin rokkibändi. Meininki on biisin nimen mukainen, eli sopii täydellisesti festivaalitunnelmaan.
2. Bat For Lashes - Daniel
Ihanainen ääni, ihanainen bändi, ilta hämärtyy ja silmäkulma kostuu. Siitä on kesäyö tehty.
3. Sara - Hiljaiset siivet
Ei kai tässä muuta voi sanoa, kuin että nyt on bändin uusimmalle levylle sattunut niin vahva ja hieno biisi, että järki lähtee! Täysi Rumba-lava lauantai-iltana tulee olemaan henkilökohtainen Provinssin kohokohtani. Voin luvata, että Pingisklubilla kuullaan myös ikivanhaa Saraa. Harvinaista herkkua siis!
4. Death Hawks - Shining
Parhaita kotimaisia tulokkaita tänä vuonna. Keikoilla on aina intensiivinen tunnelma, joten tähän jos johonkin kannattaa tutustua Provinssia varten.
5. Apulanta - Neliöjuuri
Vanhojen hyvien aikojen kunniaksi soitan vain sinkkujen b-puolia. Uskokaa tai älkää, kymmenen vuotta sitten Apulanta oli vielä aika kova bändi! Onneksi soittavat vielä nykyäänkin ainakin festarikeikoilla aataminaikuisia keikkahittejään niille, joille uusi materiaali ei uppoa, mutta teinivuosilta bändistä on rakkaita muistoja.

Dj Hyrrä

1. M83 - Kim & Jessie
Tiivistää jo maneeriksi tarttuneen Klubin tyylin. Kenties viimeinen illan kappaleista?
2. Kauko Röyhkä - Ennen olin kokonaan toinen
Kukapa ei? Groovea Röyhkää vuosimallia 1987.
3. Joose Keskitalo - Asematunnelissa
Hieman vanhempi valinta Jooselta, yksi herran kauneimmista.
4. Risto - Pupu Tupuna
Yksi kauneimpia (ja hauskimpia) kotimaisia rakkauslauluja 2000- luvulta. Vaikkei menis aina ihan kymmentätuhatta. “Pupu Tupuna hei, sun ei tartte olla musta ollenkaan huolissaan...”
5. Slayer - Raining blood
4:17

+1
Sinä - Kaikkea Provinssirockiin liittyvää saa ja pitää tulla kyselemään!