sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Viisi tuntia pingistä ringissä

Ensimmäinen Pingisklubi on koettu, ja sehän meni vallan mainiosti. Pelit olivat taukoamatta käynnissä yhdeksästä kahteen eli tunnin pidempään, kuin oli alunperin tarkoitus. Mutta eihän innokasta jengiä halunnut estää pelaamasta, kun homma maistui. Monet viipyivätkin Klubilla suunniteltua kauemmin. Lisäksi osa pelaajista kävi illan aikana hakemassa jo kertaalleen palautetun mailansa takaisin, kun halusivat sittenkin vielä yrittää onneaan pelissä.

Kiitos kaikille 70 mailan lainaajalle ja toiselle mokomalle, joka seurasi peliä sivusta ja nautti tunnelmasta sekä Tiistaitummista. Pingisklubin fiilistä kehuttiin kotoisaksi, ja uusiin ihmisiin oli kuulemma helpompi tutustua kuin tavallisena baari-iltana. Eräskin pelaaja kommentoi seuraavaa: "Pelaamassa oli yksi minulle entuudestaan tuntematon tyyppi, joka oli yhtä huono pingiksessä kuin minä. Sen kanssa ruvettiin vuorotellen vitsailemaan, että hähää, tipuit ennen minua."

Osa pelaajista otti taktiikakseen pyrkiä pelin aloitussyötön tekijäksi. "Sitten osuu palloon ainakin kerran", eräs pelaaja naureskeli. Tämä osoittaa, että myös ensikertalaiset uskaltautuivat peliin ja jopa "pääsivät vahingossa finaaliin", kuten eräs tyttö kommentoi menestystään.

Keskittyneet pelaajat eivät hämääntyneet edes dj:iden yrityksestä savuttaa lopun kaksinkamppailuun päässeitä pelaajia. Yksi ryhmäpingispeli kesti noin kymmenen - viisitoista minuuttia, joten pelistä pudonneiden ei tarvinnut kauaa seisoskella, kun uusi peli jo käynnistyi. Eräs Pingisklubin vieraista totesi, ettei osannut arvata pelin olevan niin mukaansatempaavaa. "Jos itse putosin, jäin mielenkiinnolla seuraamaan, miten muiden käy."

Monen Pingisklubille tulleen oli ollut ennen iltaa vaikea hahmottaa, miten peli oikein loppujen lopuksi etenee. Säännöt kuitenkin selkenivät nopeasti ja mukaan oli helppo hypätä. Tuomaria ei tarvittu, kun pelissä luotettiin kollektiiviseen sääntöjen noudattamiseen. Parhaat pelaajat eivät kiusanneet muita pahoilla syötöillä, vaan iskivät verkon taakse kohtuullisen helppoja palloja.
 
Dj:t Antti Reikko ja Markus Perttula soittivat leppoista ja hyväntuulista musiikkia. Monet kappaleista olivat sellaisia, jotka baareissa harvemmin soivat. Illan aikana kuultiin muun muassa Florence & The Machinea, Patrick Watsonia, Elliot Smithia, Arcade Firea ja Vetoa. Usein tuli myös heristettyä korviaan, että onpas hyvä biisi, jota en ole aiemmin kuullutkaan. Pingiksen tauottua ilta jatkui tanssilattialla aina puoli neljään saakka.

Kaikkien peliin osallistuneiden kesken arvottiin GAEA Booking & Recordsin albumit: Reginan Soita mulle, Burning Heartsin Extinctions, Death Hawksin Death & Decay, French Filmsin Imaginary Future ja Pindandwefallin Time is right for romance, baby.

Pingisklubi <3 Tiistaitummat taas 10. huhtikuuta kello 21 alkaen.

Ping pong ja tervetuloa!