maanantai 5. lokakuuta 2015

Antavat Kädet luottaa 77-punkin voimaan ryhmäpingiksen taustamusiikkina

Tampereen syksy lähti Pingisklubin osalta railakkaasti käyntiin, kun vierailimme Pakkahuoneella osana Tamyn kaupunkisuunnistuksen jatkoja. Nyt on aika siirtää pingispöytä takaisin tutulle paikalleen, eli Klubin tanssilattialle.
Keskiviikkona 7. lokakuuta dj-vieraaksemme saapuvat Riku ja Riikka tamperelaisesta Antavat Kädet -punkbändistä. Tämä jos mikä sopii Pingisklubin ideaan nostaa paikallisia, kiinnostavia bändejä esille. Kyselimme kaksikolta ennakkotunnelmia.


Antavien Käsien Riikka ja Riku, millainen suhde teillä on pingikseen?

Riikka: Mun suhde pingikseen on se että oon nähnyt Forrest Gumpin ja se pingisosuus siinä oli tosi hauska.
Riku: Valkeakosken nuorisotalolla (Akne) tuli biliksen ohella pingistä lätkittyä. Ryhmäpigistä en ole kokeillut. Pitäisi varmaan.

Millainen musiikki teidän mielestänne sopii ryhmäpingiksen ja muun baariurheilun taustamusaksi?

Riikka: Urheilussahan on tarkoitus että tulee hiki ja adrenaliini kuumottaa poskia. Kyllä sen musankin täytyy sit tukea tätä tapahtumaa.
Riku: Baariurheilun taustamusaksi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi 77 suomipunk. Toisaalta progressiivisesti kehittyvät teknojumitukset saattaa antaa hypnoottisen taustavireen ja hyvän rytmin ryhmäpeliin.

Mitä bändillenne Antaville Käsille kuuluu?

Riikka: AK:lle kuuluu ihanaa. On rakkautta ilmoilla ja hormonit hyrrää ja semmoista. Uutta materiaalia paukkuu koko ajan. Myös uutta musaa tehdään koko ajan. Levyn teko on meille semmosta ekaa kertaa että edetään silleen hitaasti ja herkästi. 
Riku: AK on viettänyt kesän lähinnä lomailun merkeissä. Uusia biisi-ideoita on kuitenkin mielessä koko ajan ja uusi täyspitkäkin saataneen valmiiksi syksyn aikana.

Miten kuvailisitte Antavia Käsiä?

Riikka: Me ollaan semmoinen neliskulmainen bändi joka yrittää mahtua siihen pyöreään koloon. 
Riku: AK on parhaimmillaan kaveriporukka, jossa kaikki rakastaa kaikkia ja tästä sekä jokaisen omasta säpinästä syntyy ihanaa musiikkia.

Bändinne, kuten Pingisklubikin, on lähtöisin Tampereelta. Mikä on parasta kotikaupungissanne?

Riikka: Ehdottomasti parasta on meidän bändi ja nekalan treenis. Mutta hyvänä kakkosena tulee Tampereen monet keikkapaikat. Ja tietty murre! En tiiä mitään niin ihanaa kuin että semmonen seksikäs fitnesmuija morottaa menemään tamperetta. 
Riku: Tampereessa parasta on hyvät tyypit ja tekemisen meininki.

Osalle teistä Klubi on tuttu myös työpaikkana. Nyt valtaatte dj-kopin. Mitkä fiilikset?

Riikka: Jännittää, mutta oon treenannut kotona.
Riku: Itsehän olen toisinaan soitellut huvikseni levyjä muun muassa Klubin aamupalalla sekä muutamina suunnuntaina Dog´s Home -pubissa.

Millaista musaa aiotte soittaa?

Riikka: Mä aion soittaa hyvää musaa. Ainakin soitan seuraavat: 

The Strokes: Heart in a cage
Hanson: Mmmmmbop
Jamie Woon: Shoulda
Daft Punk: Lose yourself to dance
Pulp: Feeling called love

Riku: Ei välttis se top 5, mutta viisi biisiä, mitä ainakin tullaan kuulemaan Pingisklubilla:

Kauko Röyhkä: Uusia tansseja
Primus: American life
Queens Of The Stone Age: Little Sister
Jam&Spoon´s hands on YELLO: You gotta say yes to another excsess- GREAT MISSION
Kakkahätä 77: Jumalan nimeen

Lisää Antavista Käsistä: 
https://soundcloud.com/antavatk-det


Kuva: Aslak Junttu

Pingisklubi siis Tampereen Klubilla keskiviikkona 7. lokakuuta kello 22 alkaen. Sisään pääsee kahden euron narikkamaksulla. Tummat Tunnit alkavat heti Pingisklubin kanssa samaan aikaan, eikä tarvitse odotella puoleenyöhön. Mailoja saa lainaan ilmaiseksi ja kaikkien ryhmäpingikseen osallistuneiden kesken arvotaan levypalkintoja. Ryhmäpingispelit pyörivät noin puoli kahteen, minkä jälkeen vapautamme tanssilattian. Lisää illan tapahtumasta tästä linkistä.