lauantai 18. huhtikuuta 2015

Lapkolla on pingisklubilaisille yllätys, PAM!

Huhtikuun Helsingin Pingisklubille saamme dj-vieraaksemme parhaillaan uuden Freedom-albumin levynjulkaisukiertueella olevan Lapkon. Basisti Anssi Nordberg kertoi ennakkohaastattelussa muun muassa torniolaisesta pingismenneisydestään, mutta pysyi salaperäisen hiljaa tulevan illan musiikkillisesta kattauksesta. Oletteko aiemmin tehneet dj-keikkaa? Missä ja miten kävi?
Yleensä diskoteekeissä on tullut keskityttyä johonkin aivan muuhun. Mutta kyllä me joitain dj-keikkojakin olemme heittäneet, ja onhan niissä ollut oma viehätyksensä. Vaikka pitääkin omaa musiikkitietämystään varsin kapeana, niin aina jokin kappale tulee mieleen toisesta jne... Varsinaista "hailaittia" ei vielä olla saavutettu.

Mitä odotuksia teillä on Pingisklubi-illalle niin dj:inä kuin pingiksenpelaajina?
Minun aikaisimmat pingismuistoni ajoittuvat 80-luvun lopun Tornioon. Siellä tuli pelattua isän kanssa maakuntamuseon kuumassa ja ahtaassa kellarissa tiukkoja taistoja. Tästä oli myöhemmin suunnattomasti hyötyä lama-ajan Harjavallassa, jossa ilman suurempia ruhjeita pääsin vanhempien poikien suosioon pingistaidoillani. Ehkäpä vuonna 2015 uin taas isojen poikien liiveihin dj-taidoillani. Mitä se sitten tarkoittaakaan.

Olemme kuulleet huhua Death Grip -pingisseurasta. Mistä on kyse ja vieläkö toiminta on aktiivista? Onko Death Grip -biisillä mitään tekemistä asian kanssa?
Joo ja ei. Olemme tosiaan harjavaltakerholaisten kanssa lyöneet pingispalloa jonkun vuoden verran nyt. Oma uuno-estetiikka kun ei vaan salli liikoja pelimääriä vuodessa tai muuten kunto laskee. Seuraa ja biisiä rakennettiin about samoihin aikoihin, joten sitä kautta nämä yhtäläisyydet.

Jos Lapko pelaisi ryhmäpingistä, mitä tapahtuisi ja mikä olisi kenenkin taktiikka pelin voittamiseksi?
Minulle ryhmäpingiksen säännöt ovat vielä vieraat, mutta uskoisin sen ainakin auttavan tässä tapauksessa. Jussilla auttaisi heittäytyminen, Heikkosella kovat lyönnit, Maljalla rautainen kunto, ja itselläni ehkä pallosilmä. 

Olette juuri julkaisseet uuden levyn ja kierrätte paraikaa keikoilla. Mitkä fiilikset? Miten uusi kokoonpano ja uusi musiikki on otettu vastaan?
Edellisen levyn henkisten tappioiden jälkeen nykyinen Lapko-elämä on tuntunut yhdeltä voittokululta. Katsotaan miten käy. Ei uskota liikoja. Nautitaan.

Top 3 -biisit, mitä ainakin aiotte soittaa Pingisklubilla ja miksi?
Meillä on mukana pingisklubilaisille pieni yllätys. Pistetään se soimaan sitten, kun pelit on voitettu. PAM!

Torstaina 23. huhtikuuta siis Pingisklubilla Lapko dj's Elmun Baarissa ja livenä Tilkanen! Ryhmäpingikset pyörähtävät käyntiin ja musat pärähtää soimaan klo 19. Live klo 21. Mailoja saa lainaan ilmaiseksi paikan päältä, tiskillä on erikoisjuomatarjouksia ja kaikkien pelaajien kesken arvomme Fullsteamin sponssaamia levyjä. Lisätietoja täältä: https://www.facebook.com/events/486114244874119/

Nähdään Elmulla!