tiistai 17. helmikuuta 2015

Pingisklubin avajaisissa esiintyvä Juha Pekka Tapani Heikkinen: "Lymyily tuli krebaamisen rinnalle"


Pingisklubi viettää Helsingin kuukausittaisen ryhmäpingisklubin avajaisia Elmun Baarissa 19. helmikuuta. Haastattelimme Juha Pekka Tapani Heikkistä, jonka uusi kokoonpano esiintyy avajaisbileissä ryhmäpingiksen tiimellyksen ja dj-musan lisäksi.

Pingisklubin Helsingin avajaisissa nähdään aivan uusi kokoonpano Juha Pekka Tapani Heikkisestä. Mitä tuleman pitää?


Tulossa on hillitön spektaakkeli. Lavalla nähdään ja kuullaan ihan tuliterä bändi sisältäen mm. beatboxaajan ja kiipparistin. Uusia biisejä on myös setissä jonkun verran, joista olen ihan pähkinöinä. Mulla on myös uudet keikkakengät.

Beatboxaaja Spittari, eli Petri Virolainen on mukana Juha Pekka Tapani Heikkisen bändin uudessa Ultra-kokoonpanossa. Kuva: Maria Seppälä


Mitä bändille muuten kuuluu, onko uutta levyä tulossa?


Bändi on elänyt talven aikana suurta murrosta ja tarkoituksena on ollut keksiä koko homma uudestaan. Uutta matskua olen työstänyt tänä talvena enemmän kuin koskaan. Suunnitteilla on monenlaisia proggiksia, joille Vain Elämää -ohjelmat ja stadionkeikat kalpenevat kuus nolla. Uusi levykin siinä samassa olisi tarkoitus julkaista. Tai en tiedä julkaistaanko enää levyä, mutta uutta musiikkia ainakin julkaistaan. Tai ainakin jotain ääniä...


Juha Pekka Tapani Heikkinen on monelle tuttu myös katusoittajana. Ehditkö edelleen asematunneleihin kitaran kanssa ja miten siellä saa yleisön haltuun?


Katusoitto on viime vuosina jäänyt vähemmälle, kun keikat ovat siirtyneet enemmän sisätiloihin, mutta tänä tänä vuonna on tarkoitus taas palata juurille. Sydämeltäni mä oon kuitenkin ikuisesti katusoittaja. Tehtiin myös äskettäin Nuoren Voiman Liiton ja YLE:n proggikseen liittyen katusoittomusiikkivideo, jossa mukana oli myös Ilkka Kanerva.
Yleisön saa kadulla haltuun mukautumalla kaikkeen, sillä mitä tahansa voi tapahtua. Tai itseasiassa yleisöä tosi harvoin voi saada kadulla mitenkään haltuun ja siinä homman juju osittain piileekin. Vetää vaan niin hyvin kuin pystyy oli yleisöä sitten 1 tai 100, niin hyvä meininki yleensä tarttuu ja kaikki viihtyy.Millaisia muistoja sulla on pingiksestä? Onko hyviä pelitaktiikoita?


Skideinä käytiin taloyhtiön kellarissa pelaamassa. Ja teininä nuorisotalolla. Niin ja riparilla pelattiin kanssa tosi paljon. Hauskoja muistoja kavereiden kanssa. Hyvänä taktiikkana vinkkaisin vastustajan huomion viemisen kaikkeen muuhun kuin peliin. Sitä voi edesauttaa esim. tarinoiden ja vitsien kertomisella, laulamalla, vähentämällä vaatteitaan yms.


Jos teidän bändi pelaisi keskenään ryhmäpingistä, mitä tapahtuisi?


Hmmm... uskon, että meitsillä menis varmaan melkoiseksi huutamiseksi ja mailakin vois jossain välissä lentää. Veikkaisin, että beatboxaajamme Spittari pysyisi kauimmin pelissä, koska hän ymmärtää musiikin rytmin päälle, niin miksei pelin rytminkin.


Millaista iltaa odotat, kun Pingisklubi saapuu Helsinkiin 19. helmikuuta?


Kyllä mä odotan sitä kuin kuuta nousevaa. Toivottavasti saatais paljon iloista jengiä paikalle ja paljon uusia ja vanhoja kavereita, joille voitais vetää paras keikka pitkään aikaan.

Pingisklubin avajaisissa esiintyvän Juha Pekka Tapani Heikkisen kuvasi Mikko Lohenoja.


Yksi tunnetuimmista biiseistäsi kertoo krebaamisesta. Miten Juha Pekka Tapani Heikkisellä on tapana krebata ja millaiset on parhaat kemut?


Kyllä kaikkein rakkaimpia krebauskokemuksia ovat varmaan kesäfestarit. Niissä on sellaista yhteisöllisen hulluuden meininkiä ja ihmisistä tulee aina ihan uusia puolia esiin. Kun ensimmäistä kertaa olin Ilosaarirockissa 2003, niin mietin että missä tämä jengi piileskelee talvella. Mutta siis vastauksena kysymykseen, krebaan yleensä isossa porukassa jossa on paljon hulluja ja mielenkiintoisia uusia ja vanhoja tyyppejä, jotka ovat sopivan vinksahtaneita ja estottomia.


Törmäsimme sinuun viime kesänä festareilla ja puhuit, että krebaaminen on so last season, koska nyt hittijuttu on turbobailaaminen, eli tubaaminen ja next big thing on ulbaaminen, eli ultrabailaaminen. Millä kehitysasteella nyt ollaan menossa ja liittyykö uusi Ultra-kokoonpano ulbaamiseen?

Joo krebaaminen on aika peruskamaa ja se voi alkaa puuduttamaan pidemmän päälle. Perustasolla se tulee kuitenkin aina pitämään pintansa. Viime vuonna vahvasti pinnalla oli tosiaan TURBObailaaminen, eli TUbaaminen, joka on rajumpi krebaamisen muoto, jossa lisätään tehoja. Viime vuonna niin ikään väläyttelin ULTRAbailaamista eli ULbaamista silloin tällöin, mutta se on jo sen verran vaarallista, että sitä en ihan kaikille voi suositella. Tänä vuonna olisi kuitenkin tarkoitus lisätä ULbaamisen määrää, mutta maltilla, koska kuten sanoin, niin tulokset voivat olla arvaamattomia. Uudella kokoonpanolla tunnustelemme ULbaamista ja jos se läpäisee kaikki turvallisuus yms. testit, niin saatamme ULbata jo torstaina Pingisklubilla.

KreBaamisen, TUbaamisen ja ULbaamisen rinnalle on nyt tullut myös LYMYILY, joka on taas epämääräisempää, eikä ihan niin suoraviivaista toimintaa kuin edellämainitut. Pingisklubilla testailemme myös LYMYILYÄ.


Ei siis muuta kuin ryhmäpingis haltuun ja lymyilemään! Nähdään Elmun Baarissa torstaina 19. helmikuuta. Lisäinfoa täältä: https://www.facebook.com/events/688950481224028/