maanantai 23. helmikuuta 2015

"Pappa oli pingiksen suomenmestari, repikää siitä!"

Pingisklubi on käynnistänyt Helsingin valloittamisen menestyksekkäästi. Kiitos mukana olleille, todistusaineistoa 19. helmikuuta vietetyistä avajaisista on tulossa tuonnenpana. Toki ryhmäpingiksestä ja dj-vieraista nautitaan kuukausittain edelleen myös Tampereella, seuraavan kerran keskiviikkona 25. helmikuuta. Se on hieno päivä. Silloin Tamperelainen punkbändi Jätä Jämät ehtii keikkailultaan hypätä Tampereen Klubin dj-koppiin. Alta pois, sillä Pingisklubin dj-vieraaksi saapuu koko retkue: laulaja-kitaristit Sakke ja Ahto, basisti Petteri ja rumpali Seve. Kyselimme nelikolta kuulumisia ennen huikeaa iltaa.


Jätä Jämät, eli Seven, Ahton, Petterin ja Saken kuvasi Aslak Junttu.

Tämä ei taida olla ensimmäinen kerta, kun Jätä Jämät nähdään pyörittämässä levyjä?

Ollaan oltu kerran dj:nä Sohossa viime joulukuussa. Oli mieleenpainuvaa. Biisien puolesta paras keikka mikä ollaan heitetty.

Entä pingiksenpeluu, miten se sujuu?
Ahto on pelannut pingistä junnuna ihan tosissaan. Se oli sitä pingisaikaa! Kaikki meistä on käyny Pingisklubilla ja Petteri lähes asunu siellä. Tulevalta Pingisklubilta odotamme oluita ja kuumia lattarirytmejä.

Mitäs Jätä Jämille kuuluu?
Hyvää kuuluu. Sevellä loppu sivari ja Sakella sämpylä. Soitettiin Klubilla norjalaisen öljynporaajien, eli Honningabarnan lämppärinä. Julkastaan ehkä uus EP tai LP tai splitti tai joku minidisc tänä vuonna. Mahdollisimman nopeesti. Nauhotukset oli just. (Toim. huom. Viime keväänä julkaistu, bändin nimeä kantava seiskatuuma on myyty jo lähes loppuun.)

Teillä on Jätä Jämien lisäksi muitakin bändikytköksiä.
Joo, Ahto ja Sakke ovat entuudestaan tuttuja bändistä VAIKKU. Ahto soittaa tällä hetkellä myös Night Offerissa. Petteri bassotaiteili edesmenneessä Roulette-bändissä.

Mutta miten käy Jätä Jämien pingispöydän äärellä?
Jos pelattais pingistä bändin kesken niin pallon liikkeistä ei tiedä. Ahton pappa on voittanut suomenmestaruuden lajissa, joten repikää siitä!
Kun pyysimme bändiä tarkentamaan illan musiikillista teemaa, lupasivat he soittaa sinikylkisiä, märkiä rytmejä. Luulisi, että moisen tahtiin pyörii niin ryhmäpingis kuin loppuillasta pyllytkin.

Jätä Jämien Top 5 -biisit, jotka kuullaan illan aikana:

1. Jay Reatard - My Shadow, Se on seven lempiäijä
2. Descendents - ihan mitä vaan
3. Bodycount - jos levy löytyy jostain
4. Majakka ja Aajee - Freestyle, jos se on ylipäätään jollain levyllä 
5. Janos Valmunen - Tähti, jäi viimeks soittamatta

Nähdään siis keskiviikkona 25. helmikuuta Tampereen Klubilla. Lisäinfoa tapahtumasta löytyy täältä.