tiistai 10. helmikuuta 2015

Dj Heikki Helastisen resepti Pingisklubin avajaisiltaan: No Shamea, Celine Dionia ja pöydillä tanssimista

Nyt se tulee, nimittäin Pingisklubi Helsinkiin! Kukapa muukaan meillä olisi dj-vieraana, ellei Helsingin tunnetuin tunnelmannostattaja ja paras seuramies, Heikki Helastinen. Heikki nähdään yleensä juontajan tai illan tirehtöörin paikalla. Hän on kertonut unohtumattomia tarinoita ja vitsejä monien musiikkitapahtumien ja gaalojen lavoilla.

Helmikuun 19. päivä Heikki Helastinen päästetään Elmun Baarissa pyörittämään levyjä, kun Pingisklubi viettää Helsingin kuukausittaisen klubin avajaisiaan. Pingisklubin dj-vieraat ovat tavanneet olla muusikoita ja Heikkikin on tuttu Joulu sinkkuna -hitistä. Mutta Pingisklubin blogissa utelemme vielä tarkemmin, kuka on tämä mies ja mitä ihmettä avajaisiltana on luvassa.

Heikki Helastinen nautiskelee juhlaillasta usein kultaisessa takissa ja leopardihupussa. Kuva: Kate Filipovaa

Heikki Helastinen, kerropa meille dj-urastasi.
Lähinnä oon tehnyt dj-hommia vain sillon kun on ollut mun mielestä hyvä bändi soittamassa tai jotenkin muuten ohjelmaltaan mielenkiintoinen ilta. Ei sellaista jokaviikkoista deejiijeilyä jaksais, mutta kerran kuukaudessa joku spessujuttu on just hyvä. Toki mun dj-keikkailua rajoittaa myös se että aika harva ihminen jakaa samaa musamakua mun kanssa, mutta aina on kyllä saatu hyvät tanssit aikaiseksi.

En oikeen muista millon oon ollut ekaa kertaa jossain soittamassa mutta hyviä muistoja on esimerkiksi Feniks Willamon houstaaman Uusi Perjantain klubi-illasta kun pidin kattoterassilla omaa diskoa. Sillon mentiin lattarimusasta afrikan viidakon ja amerikan rockin kautta Suomi-iskelmään ja loppuillasta aika diippeihin tunnelmiin.

Olet ollut paljon bileiden juontajana ja hostina. Mikä toimii tunnelman nostattamisessa?
Tärkeintä tunnelman nostamisessa on se että juontaja tai hosti (tai dj) on itse hyvissä fiiliksissä siitä mitä tekee ja että haluu olla osana niitä bileitä, eikä niin että tekee vaan rahan perässä jotain paskoja firmakeikkoja ja on selvinpäin. Niin tärkeintä on siis se että on hyvissä. Juominen kannattaakin yleensä alottaa heti sängystä noustessa.

Voiko bileet olla niin hauskat, että meno karkaa käsistä?
Aika monesti meno karkaa käsistä, mutta ihan hyvällä tapaa tietty. Aluksi ehkä tanssitaan pöydillä ja vedetään vähän letkajenkkaa, vähennetään vaatteita ja siirrytään hieman omalaatuiseen breakdanceen, otetaan Gambinaa ja unohdetaan sellanen rokkipoliisimeininki, jota liian monessa paikassa näkee... Kun on bileet niin sillon bailataan kunnolla.

Viikossa on riittävästi päiviä myös siihen hiljaa kotona istumiseen, niin jos ulos lähtee niin miksei ottais siitä kaikkee irti. Jos meininki kuitenkin todenteolla karkaa käsistä niin silloin pääsee maijan kyytiin. Kuitenkin kun poliisit on mua bileistä pois viennyt niin koskaan ei kenellekkään mitään harmia ole aiheutettu. Se on vaan niin objektiivinen näkemys että mikä kellekin on liian rankkaa bailaamista.

Kerran kyllä bailasin aika lujaa Loosen alakerrassa ja tanssin pyörteessä kaaduin ja kynttilä pöydältä tippu syliin ja polvi syttyi tuleen. Sit mut heitettiin ulos baarista sen takia. Olin liekeissä. Kyseessä oli yksityistilaisuus ja kello oli noin seitsemän illalla ja paikalla oli siinä vaiheessa ehkä kymmenen ihmistä mutta meininki otettiin heti haltuun.

Onko Pingisklubin avajaisissa käsistälähtemisen vaaraa?
En kommentoi.

Heikki Helastinen, mitä odotuksia sulla on Pingisklubi-illalle?
Odotan hyvää sekoilua, aion itse lanseerata Pingis-drinkin, se on 4cl kossua, 4cl jallua ja 4cl pernodia. Kaadetaan viinilasiin ja nautitaan. Sen jälkeen päässä kuuluu ping-pong ja alkaa pingis sujumaan. Aion myös jossain vaiheessa itse selvitä pelaamaan.Mitkä 5 biisiä ainakin aiot soittaa ja miksi?
Warren Zevon - My Shit's Fucked Up. Mukava alkuillan pohdiskeleva biisi kun ihmisiä valuu paikalle. Rauhallinen alku.
No Shame - Jonossa seuraava. Vähän punkkia pitää aina olla ja No Shame sen parhaiten osaa. Saa vauhtia pingispöydän ääreen.
Pave's Mistakes - Pidä huolta. Tätä biisiä on vaikee kuunnella mukana laulamatta. Kaikille tulee tästä helvetin hyvä fiilis.
Dr. Alban - It's My Life. Ruotsalaisen hammaslääkärin suurin hitti on uskomattoman nerokas sävellys ja tämä on jo loppuillan tanssilattia kamaa ehdottomasti.
Celine Dion - My Heart Will Go On. Illan vika hidas ei tästä parane.

Millaisia muistoja sinulla on pingiksestä ja ootko pelannut ryhmäpingistä?
Ryhmäpingistä en oo aikaisemmin kokeillut, mutta "normaalipingistä" useasti, jostain leirikoulusta on ekat muistot pingiksestä. Välillä Kisiksen hallilla tulee käytyä pelaamassa. Maksaa vaan 3 euroa per henkilö ja saa pelata niin pitkään kun jaksaa.

Sinun uusi sinkkusi ilmestyy 14. helmikuuta. Millainen biisi on luvassa?
Uusi biisi on nimeltään "Ikuinen viikonloppu" ja se duunattiin tutun jengin kanssa. Musta-Pekkaruuska ja Koditonmies on messissä ja tähän biisiin saatiin kertsiin mukaan laulamaan Mysteeri-Muija, jonka henkilöllisyyttä emme voi paljastaa. Biisi ja video julkaistaan helmikuun aikana. Ehkä jopa juuri Pingisklubin avajaisiin mennessä. Terveisiä haluaisin lähettää Joel Hallikaiselle.Kiitos Heikki! Uskomme, että terveiset menevät perille. Äläkä SINÄ missaa näitä kekkereitä, vaan nähdään 19.2. Elmun Baarissa. Lisätietoja saa klikkaamalla tästä.