tiistai 16. lokakuuta 2012

Soulia, bluesia ja rockia perinteitä kunnioittaen ja uudempia lauluja unohtamatta

Lokakuun klubilla pelataan ryhmäpingistä ja nautitaan hyvästä musiikista poikkeuksellisesti keskiviikkona, kun 17. lokakuuta Tampereen Klubin dj-koppiin astelevat Dj Hyrrä ja Dj Torture Garden ja tanssilattian valtaa klo 21–02 pingispöytä. Pingiksen jälkeen on tuttuun tapaan tilaa ja aikaa tanssijalkojen vipatukselle! Nyt kannattaa saapua paikalle ajoissa, sillä kaikkien kello 22:30 mennessä mailan lainanneiden kesken arvotaan Klubin lounaslippu!

Dj Hyrrä on pari kertaa aiemminkin nähty klubilla soittamassa levyjä ja on tullut tutuksi Klubin musavisan pyörittäjänä. Dj Torture Garden on puolestaan pyöritellyt levyjä muun muassa Huurupiilossa ja soittaa bassoa Ochre Room -bändissä.

Millainen teidän dj-uranne on ollut? Missä aiemmin olette soittaneet levyjä yhdessä? 

Dj Torture Garden: Samin kanssa on soitettu kimpassa Artturissa tämä kesä ja syksy. Soolokeikkoja olen tehnyt lisäksi 931:ssä ja Huurupiilossa.
Dj Hyrrä: Olen soitellut Tampereella Klubin lisäksi mm. Artturissa, Oluthuone Eplanadilla ja Huurupiilossa. Tomin kanssa olemme soittaneet yhdessä lähes kymmenen kertaa ravintola Artturissa.
                                                       Dj Torture Garden

Millaista musiikkia aiotte soittaa, millaiseen tunnelmaan viette pingiksenpelaajat? 

Dj Torture Garden: Omilla keikoilla olen soittanut pääasiassa 60-70-lukujen rockia, vanhaa ja uutta americanaa sekä indietä, mutta yhteiskeikoilla skaala on ollut laajempi. Pingisklubilla on edellä mainittujen lisäksi luvassa ainakin soulia ja bluesia.
Dj Hyrrä: Aiomme soittaa perinteistä bluesia, soulia ja rokkia sekä näiden johdannaisia. Mahdollisuuksia on siis paljon, mutta painopiste on tällöin Ameriikan pelleissä. Aloitetaan rauhallisemmin americana/country-hengessä ja lisätään höyryä loppua kohti! 

Millaisia muistoja teillä on pingiksenpeluusta ja aiotteko ottaa matsia Pingisklubilla? Harrastatteko jotain muuta baariurheilua? 

Dj Torture Garden: Pingismuistot ovat harvoja ja dekadentteja. Jos konsepti on sama johon tutustuin Berliinissä, taitaa meno olla turhan hektistä, jotta siihen levysoittimen ääreltä entäisi. Baariurheilusta tutuimmat lajit ovat biljardi ja jalkapallo (televisiosta katsottuna).
Dj Hyrrä: Pingiskokemukset rajoittuvat lapsuuteen, vanhemmiten en ole uskaltanut kokeilla. Ehkä nyt olisi aika? 

Jos olisit pingispallo, miten ja minne pomppisit? 

Dj Torture Garden: Pomppisin kohti baaritiskiä ja yrittäisin olla särkymättä.
Dj Hyrrä: Pingispallona pomppisin hellästi tulevan rakkauteni syliin.
  
Top 5 biisit, jotka ainakin aiot soittaa ja miksi? 

Dj Torture Garden:
My Morning Jacket: One Big Holiday 
2000-luvun puolivälissä kuuntelin hyvin vähän uutta musaa. Sitten sattui kohdalle MMJ:n ”It Still Moves” ja korvat aukenivat. Tämä laulu laittoi lumipallon vyörymään, minkä ansiosta joitain vuosia myöhemmin perustettiin Ochre Room.

Silver Jews: Punks in the Beerlight 
Uuden americanan kuuntelu jalostui vähitellen ja sieltä alkoi erottua hengenheimolaisia. Tämä lie Silver Jewsin melankolisista jalokivistä yleisöystävällisin.

Love: Maybe the People Would Be the Times or Between Clark and Hilldale 
Loven levy “Forever Changes” on myös yksi tärkeimmistä musiikillisista vaikuttajista. Kyseisessä laulussa on hillitön meno ja trumpetti soi kuin viimeistä päivää. Tämän soitan melkein joka kerta, kun olen dj:nä.

James Carr: The Dark End of the Street 
Viime aikoina olen havahtunut soulin voimaan. Kun tremolokitara ja Carrin ääni aloittavat laulun, alkaa liekki väpättää. Fantastinen laulu, johon ensitutustuminen tapahtui aikanaan The Flying Burrito Brothersin kantrahtavampana coverina.

Tindersticks: Bathtime 
Kohtalokasta tunnelmointia Tindersticksin mestariteokselta ”Curtains”. Sopii hämyiseen klubitunnelmaan ja saa kaipaamaan aikoja, jolloin baarissa sai vielä tupakoida.  

Dj Hyrrä:
Wilson Pickett: Lad of 1000 dances
Hillitön meininki! Biisi jonka kaikki ovat kuulleet, mutta harvat tunnistavat Pickettiksi.

Aretha Franklin: I Say a Little Prayer
Tämä on sitten sitä soulia kauneimmillaan. Katsokaa liveveto Youtubesta!

Beck: Mixed Bizness
Uudempaa osastoa, joka ammentaa isolla kädellä perinteistä. Ainoa biisi, johon lähden mukaan tanssimaan -– tosin silloinkin vasta kotona.

Black Lips: Family Tree
Hieman räkäisempää menoa, parhaita löytöjä pitkään aikaan Ameriikanmaalta.

Michael Jackson: Rockin´ Robin
Tweet!

Loppuun vielä Dj Torture Gardenin bändin Ochre Roomin uusi musiikkivideo: