keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Musiikkia elokuvien maailmasta Lost In Translationista Turtlesiin

Heti pääsiäisen jälkeen tiistaina järjestettävällä toisella Pingisklubilla teemana on elokuva- ja tv-musiikki. Kerroimmekin jo viime postauksessa tulevalla klubilla levyjen pyörittämisestä vastaavista dj:stä, eli Artusta ja mikkomikosta, joilla on muusikkotaustansa lisäksi kokemusta myös elokuvapuolen opiskelijoina. Ei siis ihme, että molempien yhteinen mielenkiinnon kohde valikoitui määrittämään illan musiikkia.

Arttu kuvailee, että populaarimusiikilla on ollut vahva rooli elokuvassa aina. Kaksikko on poiminut illan soittolistalle itselleen tärkeitä hetkiä vuosien varrelta. Elokuvissa taika ja tunne syntyy juuri kuvan ja äänen yhteisvaikutuksesta, mutta Pingisklubilla luvassa on vain ääntä.

"Katsotaan miten tässä käy. Tiedän jo valmiiksi että sitä kuitenkin jossain kohti innostuu kaikesta ja kehittelee ihmeellisiä aasinsiltoja toisesta laulusta toiseen. Elokuva-teemasta saattaa kenties tulla pieniä lipsahduksia välillä. Olen pahoillani etukäteen", Arttu hymyilee.

Dj Artun TOP 5

1. David Bowie - Underground
David Bowien tähdittämä nukke-musikaali-fantasia -elokuva vuodelta 1986 on ollut lempielokuvani ihan lapsesta saakka. Se saattaa olla ehkä täydellinen elokuva.

2. Phoenix - Too Young
Kuulin kappaleen aikoinaan ensimmäisen kerran, kun olin katsomassa elokuvaa Lost In Translation. Näytöksen jälkeen kävin tutkimassa elokuvan soundtrack-listaa ja sieltä löysin bändin nimeltä Phoenix.

3. Quindon Tarver - Everybody's Free (To Feel Good)
Kun Romeo ja Juliet menevät suvuiltaan salaa naimisiin (vuonna 1996), kirkossa poikakuro laulaa heille tämän version kappaleesta. Hieno kohtaus! Ohjaaja Baz Luhrmanilta löytyy tyyliä (ja muita hyviä elokuvia). Ehkä yritän etsiä vielä jostain hieman tanssittavamman mixin.

4. N.E.R.D - Run To The Sun
Nyt poikketaan elokuvateemasta", Arttu myöntää, "mutta N.E.R.D:n In Search Of... -levyn julkaisusta tuli juuri kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. Levy kolahti minuun tuolloin heti, ja tämä onkin ehkä yksi eniten kulutetuista levyistäni viimeisen vuosikymmen aikana. Enkä ole vieläkään kyllästynyt.

5. Jukka Ässä - Uusi Maa
Jukka Ässän levyä olen odotellut jo pitkään. Onneksi GAEA Records sen vihdoin julkaisee. Ensimmäinen virallinen single ilmestyi juuri. Jukan nettisivuilta löytyy myös muita hyviä kappaleita.

Siis sekä tuoretta että vanhaa musiikkia on luvassa, mikä kuulostaa erittäin hyvältä. Pääsemme nostalgiatunnelmiin ja tekemään uusia löytöjä. Mutta millaista biisejä Mikko puolestaan aikoo huhtikuun Pingisklubilla soittaa?

Dj mikkomikon TOP 5

"Kaikkiin biiseihin, paitsi viimeiseen pätee sama perustelu: hieno biisi, hieno hetki, hieno kuva. Viimeisen kohdalla perustelu on: hieno biisi, hieno hetki, kamala kuva. Tosin Turtlesit ovat mainioita, ellei tätä nimenomaista kolmatta elokuvaa oteta lukuun", Mikko tarkentaa.

1. John Williams - Setting the Trap (Home Alone)
2. Simple Minds - Don't You Forget About Me (Breakfast Club)
3. Neil Young - Philadelphia (Philadelphia)
4. Daft Punk - Derezzed (Tron: Legacy)
5. Technotronic - Ya Kid K - Rockin' Over the Boat (Turtles III)

Musavisa vierailee Pingisklubilla

Tiistaina 10. huhtikuuta Pingisklubi paiskaa kättä Klubin musavisan kanssa. Viikottainen musavisa pidetään tuttuun tapaan kello kuudesta kahdeksaan. Pingis pyörähtää käyntiin kello yhdeksältä, jolloin alkavat myös Tiistaitummat. Klubi on auki aina puoli neljään asti ja viimeisten parin tunnin ajaksi pingispöytä siirretään sivuun ja salin lattia vapautuu tanssijoille. 

Tervetuloa! Liput kaksi euroa koko illan.