tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ryhmäpingiskesä 2015 alkoi nätisti ja jatkuu 18.6. Elmun Baarissa

Kiitos Sideways ja sen yleisö hyvistä festivaaleista! Oli ilo pyöräyttää Ryhmäpingiskesä 2015 käyntiin aurinkoisissa tunnelmissa. Jatkamme kesän yli pingistelyjä säännöllisesti kerran kuussa myös Elmun Baarissa Helsingissä. Torstaina ennen juhannusta 18. kesäkuuta dj-vieraaksi saapuu hiljattain helsinkiläistynyt laulaja-lauluntekijä Markus Perttula. Jututimme Markusta ennakkoon.Markus, sait Antti Reikon kanssa kunnian soittaa ensimmäisellä Pingisklubilla Tampereella maaliskuussa 2012. Mitä tuosta illasta on jäänyt mieleen? Onko muita Pingisklubi-muistoja?
Muistan ainakin sen, että luulin erästä Antin soittamaa Bob Dylanin kappaletta ruotsalaiseksi The Tallest Man on Earthiksi, eikä Antti edes ajanut minua siinä kohtaa ulos dj-kopista. Mikä oli mukavaa. Dylanin ystävät ovat yleensä tarkkoja näistä asioista. Mutta vieläkin kuuntelen kyllä mieluummin tuota ruotsalaista folk-miestä. Meidän kappalevalinnat soljuivat illan aikana siis sangen sopuisasti, vaikka hieman eri kulmista musiikkikenttää tultiinkin. Muistan myös, että pingispalloilijoila oli silminnähden riemukas meininki. En valitettavasti ole vielä itse päässyt sohimaan pingisrinkiin. Olen enemmän petanque-mies. Sitäkin näkee valitettavan harvoin klubeilla.

Minkä verran olet sen jälkeen tehnyt dj-keikkaa ja mikä on ollut haastavinta ja hienointa?
Olen tuon illan jälkeen tehnyt satunnaisesti ehkä noin kymmenen dj-keikkaa vuodessa, se on kyllä erittäin hauskaa puuhaa aina siihen ”soita jotain tanssittavaa” -tilanteeseen asti. Haastavinta on jonottaa vessassa kesken nopeaa kappaletta ja hienointa nähdä hymyt ja hyväksyvät päännyökytykset, kun soittaa omia lemppareitaan.

Millaiseen tunnelmaan aiot viedä pingistelijät kesäkuun klubilla?
Monipuoliseen tunnelmaan: kuten pingiksessäkin, välillä on nopeita sykähdyksiä ja liiketta ja välillä jumitellaan, kun pallo on kateissa.


Mitä biisejä ainakin aiot soittaa ja miksi?
Broken Social Scenen 7/4 (Shoreline) tulee aina, koska se on valloittava energialäjä. Jeff Buckleylta tulee aina vahingossa monta, esimerkiksi Witches’ Rave, koska se kaappaa aina nostalgiatripille. Kauas vuoteen 2000. Vähintään. Noituutta ja henkiin herättävää positiivista sykettä. Kolmanneksi soitan Amerien 1 Thing -kappaleen, koska joku pyysi tanssittavaa. Ja onhan se juuri oiva siihen tarkoitukseen ja cd löytyi juuri kirpparilta. Neljäntenä tulee Radioheadin Lotus Flower, jonka aikana pyrin imitoimaan Thom Yorken tanssiliikkeitä, ettei muut uskalla tulla enää toivomaan. Ja viimeisenä soi Finkin Yesterday Was Hard on All of Us, koska se on upea laulu ja sisältää asiallisen rivin ”Where do we go from here?”.

Olet ainakin tehnyt soolokeikkoja keväällä ja alkukesästä. Mitä muuta laulaja-lauluntekijä Markus Perttulalle kuuluu? Entäs Sans Parade -yhtye, jossa myös vaikutat?
Tuntuu, että koko ajan on joku keikka tulossa, mutta eniten ajatuksia on vienyt levynteko. Soolobändilläni ja Sans Paradella on uudet levyt hyvin pian julkaisuvalmiina ja toivottavasti ne tuovat mukanaan paljon lisää innostavia keikkoja ja innostuneita kuulijoita.

Mitkä on sun kesän suunnitelmat? Kovaa festarointia?
Muutin Helsinkiin marraskuussa, ja aion viettää kesäni tähän kauniiseen kaupunkiin tutustuen. Olen ensimmäistä kertaa menossa Flow-festareille ainakin. Seinäjoen kasvattina myös Provinssirock kiinnostaa (jo 15 kertaa festarilla vierailleena). Haluan myös kaivaa ne petanque- ja krokettipallot ja painua hyvien ihmisten kanssa lähimpään puistoon toilailemaan. Piknikit kiinnostaa, ja 1.8. olenkin Loimaalla Metsämaan Pyramidipiknikillä keikalla. Se kuulostaa ainutlaatuiselta. Toivottavasti saamme myös kesän aikana musiikkivideoita tehtyä ja sinkkuja julkaistua. Ja mökille olisi kiva päästä kuuntelemaan ukkosta.

Nähdään siis juhannustunnelmissa 18. kesäkuuta Elmun Baarissa. Sisäänpääsy on ilmainen, mailoja saa lainaan ja tiskillä on tarjouksia. Lisätietoja saa tämän linkin takaa:
https://www.facebook.com/events/390427961145745/