lauantai 14. maaliskuuta 2015

Black Lizard saapuu dj-vieraaksi levyjulkaisunsa aattona 19.3.

Helmikuussa laajensimme reviiriämme Helsinkiin Elmun Baariin ja pian on luvassa Pingisklubin toinen kerta Helsingissä, jipii! Torstaina 19. maaliskuuta dj-vieraaksemme saapuu huikea Black Lizard, joka julkaisee toisen albuminsa Solarize 20.3. Kyselimme dj:ksi tulevilta rumpali Onni Niemiseltä ja kitaristi Joni Seppäseltä ennakkotunnelmia.
Minkä verran olette tehneet dj-keikkoja ja mitkä ovat mieleenpainuvimmat muistot?  
Onni: Mä oon soittanu Turun Bar Kukassa parina iltana paikallisen ystäväni DJ Roton (Tytti Roto) kanssa. Käytin nimeä DJ Supernaut, joka tulee Black Sabbathin biisistä. Tietysti alotin omat settini sillä biisillä! Ne oli mahtavia iltoja... Kivoja muistoja on ne, jos joku näyttää peukkua tai tulee kiittämään biisistä. Kauhein muisto on, kun jouduin kerran soittamaan toivebiisin. Sitä vaati joku bailuporukka, joka kävi sitä vihasemmaks, mitä enemmän hommasta kieltäydyin. Näytin että mulla on vaan vinyyleitä eikä niiden toivomaa paskahittiä missään nettisovelluksessa. No... Tulihan sit joltain niistä oma puhelin tiskin takaa ja oma pakomatka lempimusiikin parissa katkeks muutamaks kamalaks ja häpeälliseks minuutiks. Ne tanssi ja laulo mukana, mut näin että ilo oli vaan pinnallista ja jokainen halus mielummin vaikka nukkumaan. 
Joni: Aika vähän tullut tehtyä. Joissakin kavereiden bändien illoissa tullut soitettua.

Top 5 -biisit, jotka aiotte Pigisklubilla soittaa ja miksi? 

Onni: En päätä biisejä etukäteen, mutta taattuja artisteja tykkään useimmiten soittaa. Black Sabbath, Donovan, Velvet Underground, My Bloody Valentine ja Ariel Pink on mun top 5 -artistia, joilta varmasti soitan ainakin yhden biisin. Kaikilla on huippubiisejä.
Joni: Luultavasti päätän levyt, jotka tulee mukaan, vasta samana iltana. Eiköhän mukaan tule ainakin Brian Jonestown Massacrea, Telescopesia, Spacemen 3:tä, Stonesia ja Primal Screamia.

Millaisia muistoja teillä on pingiksestä ja millaiset odotukset teillä on tulevasta Pingisklubista? 
Onni: Pingiksestä on neutraalit muistot. Kävin hiphop-esiteininä pelaamassa Kuokkalan (Jyvväskylän isoin lähiö) nuoristotalolla biljardia, pleikkarin snoukkapelejä ja pingistä. Siellä sai tehdä myös pitsaa! Tuttu peli siis seurapelinä ja ennaltaehkäisevänä syrjäytymishoitona. Urheiluna pingis on vieraampi juttu, pienistä shortseista kyllä tykkään. 
Joni: Oon pelannut pingistä viimeksi varmaan 15 vuotta sitten. Muistaakseni aika huonoin tuloksin, pitäis varmaan koittaa taas. Innolla odotan, vaikuttaa todella kivalta tapahtumalta.

Teiltä ilmestyy uusi albumi Solarize 20.3. Mitkä fiilikset teillä on levystä ja mitä on luvassa? 

Onni: Levy parasta musaa, jota me ollaan tehty. Se on myös ehjä, mielenkiintoisen kuulonen ja hienon näköinen levy. Oon ylpee miten hieno albumi saatiin pitkälti itsenäisesti tehtyä!  
Joni: Hyvät vibat tosta levystä. Siitä tuli kokeellisempi ja vähemmän genresidonnainen kuin ensimmäisestä.

Jos pelaisitte bändin kesken pingistä, miten pallo pomppisi? 

Onni: Pallo pomppis jonkun aikaa ja hetken naurattais, sitten enemmistö siirtyis istumaan "katsomon" puolelle virvokkeiden kanssa. Mitään vakavaa kilpailua ei saatais aikaseks ilman merkittävää palkintoa. 
Joni: Beer pongiksi menisi.

Pingisklubi torstaina 19. maaliskuuta Elmun Baarissa klo 21–03. Mailoja saa lainaan ilmaiseksi paikan päältä, tiskillä on erikoisjuomatarjouksia ja kaikkien pelaajien kesken arvomme Fullsteamin sponssaamia levyjä. Lisätietoja täältä: https://www.facebook.com/events/909442702409935/

Ping pong, nähdään pian!