maanantai 8. syyskuuta 2014

Eka kerta Oulussa lähestyy – tässä ennakkotunnelmia!

Keskiviikkona koittaa Pingisklubin ensimmäinen kerta Oulussa, kun olemme osa OYY:n opiskelijajuhlaa Vulcanaliaa. On kunnia saada dj:ksi useita klubeja Oulussa pyörittänyt ja pyörittävä Juhani Oivo eli dj Jayday aka dj Jay Honey, jonka soittoa voi kuulla tavallisesti muun muassa Cosmic Shuffle -klubilla Never Grow Oldissa ja Alataajuus-radio-ohjelmassa Bassolla sekä Alataajuus-klubilla 45 Specialissa. Tuttuun tapaan utelimme hieman tulevan illan biisitarjonnasta sekä vähän muustakin.


Dj Jay Honey lupaa Pingisklubin iltaan monet sfäärit. Kuva: Henna Perkiö.

Sinulla on pitkä kokemus dj-hommista. Mikä on paras muistosi dj-keikoilta?
Parasta kokemusta on aika vaikia eritellä. Vuosien varrelle mahtuu niin hyviä ku huonojakin kokemuksia. Skandaalinkärysiä tarinoitaki ois, mutta netti muistaa ikuisesti nii ei häpiä tässä kertoa. Aina on kuitenkin yleensä hyvä meininki, jos saa soittaa omasta mielestä timmiä musiikkia ja jengi diggaa.
 
Millaisia muistoja sinulla on pingiksestä?
Pingiksestä tulee vahvasti nostalginen fiilis. Kun olin kuudennella ja asuimme perheen kanssa Ranskassa, niin reissasimme ympäri Eurooppaa. Aina odotti mielissään camping-mestoja, missä oli pingispöytä. Isän kanssa pelasimme, ja se opetti miten lyödään kierteitä ja muuta. Siitä taidosta oli teininäkin hyötyä nuokkareilla ja muilla mestoilla pelatessa. Nyt ei oo tullu toviin harrastettua, mutta lämpimät muistot lajista on silti jäänyt.
 
Mitkä kolme discobiisiä aiot ainakin soittaa Oulun ensimmäisellä Pingisklubilla ja miksi?

– Clio: Eyes  
https://www.youtube.com/watch?v=IzBx52Btx_E
Kun luvassa on kolmen tunnin setti, niin siinä kerkeää varmasti käydä monet sfäärit ja genret läpi, mutta etukäteen suunnittelin soittavani ainakin diskoa. Oon ollut taas vaihteeksi aika italopäissään ja tää on yks kovimmista italoklassikoista mitä tiedän. Monesti italobiiseissä on aika kämäset vokaalit, mutta toisaalta siks just tykkäänkin niistä. Tämä on tosin kaikilla standardeilla mitattuna kingi biisi. Laatuvokaalit ja myös tausta erittäin kova. Kaikin puolin kampe siis! 

– Midnight Magic: Beam Me Up (Jacques Renault remix)  
https://www.youtube.com/watch?v=bb9dqgiB5dQ
Tää ei oo maailman uusin biisi tai muuta, mutta tämä oli kovassa soitossa jo kun remiksi julkastiin 2010. Kappale on jälleen hiipinyt takas omaan soittorepertuaariin. Jacques Renault on myös yksi Let's Play Housen pyörittäjistä. Se on luottoleibeli, jos tykkää semigeneerisestä, mutta laadukkaasta housesta. Tää biisi tosin on diskompaa menoa. Hyvä meno, mukava soittaa ja toimii ihmisten ilmoilla aina.

– Luminodisco: Diavolo Di Un Disco (Dj Fett Burger & Dj Grillo Wiener's Emosjonelle Runkering Mix) 
https://www.youtube.com/watch?v=4zuVANvuuKY
Edetään kronologisesti vanhimmasta uusimpaan. Diskoteema jatkuu artistin nimen osalta, mutta muuten tämä kappale ei välttämättä mahdu perinteisimmän genremääritelmän sisälle. Oon Sex Tags -leibelin juttujen fani ja esimerkiksi dj Sotofettin ja dj Fett Burgerin julkasut tulee aina tsekattua ja tilattua oikeastaan melkein kaikki mitä vaan vastaan tulee. Biisi ei oo mitenkään erityisen suoraviivanen tai muuten ihan perusparametrien mukainen tanssihitti, mutta ehkä tässä on jotain primitiivistä rytmiikka joka puhuttelee, sillä jostain syystä mun vakkari-illoissa Never Grow Oldissa tää biisi on saanu joka kerta jengin täysin irti. Tanssimusaa on muutenkin joskus outo esitellä erikseen yksinäisinä biiseinä kontekstinsa ulkopuolella. Ne on kuitenkin klubilla yhtenä osana kokonaisuutta. Tää on joka tapauksessa siisti kymmenen minuutin trippi ja vois tsekata, miten tää toimii Vulcanian yhteydessä.

Pingisklubi siis keskiviikkona 10. syyskuuta kello 20–23 Toppilan Möljällä Vulcanaliassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja pingismailat saa meiltä ilmaiseksi lainaan. Nähhään Möljällä!