perjantai 20. kesäkuuta 2014

Rundpingis med Bättre Folk!

Kuten nokkelimmat ovat saattaneet huomata, tulossa olevien klubien seassa lukee Bättre Folk, Hailuoto. Kyseessä on Pingisklubin tulevan kesän ensimmäinen festivaalibuukkaus. Kesäkuun viimeinen viikonloppu eli 27.–28.6. seilaamme siis Hailuotoon, joka sijaitsee Oulun läheisyydessä.

Levyjä Pingisklubin kesäkiertueen avauksessa pyörittävät muun muassa Olavi Uusivirta, Hopeajärvi dj's ja The Scenes dj's. Ennakkotunnelmia Hopeajärvestä kertoo laulaja Teemu Tanner ja The Scenesistä laulaja Konsta Koivisto ja basisti Matias Haataja.


Hopejärven koko poppoo aikoo soittaa levyjä Bättre Folkissa.
The Scenesistä tiskijukkina nähdään Matias ja Konsta.
Mitä teidän bändin kesään kuuluu?
Teemu: Hopeajärven kesään kuuluun hyvien ihmisten juhlia, keikkoja, liivejä, valvomista, ekan kokopitkän painoon saattelemista ja what not!
Matias: The Scenesin kesään kuuluu joitain keikkoja, ja alamme tekemään biisejä kolmannelle levylle. 

Minkälaisia muistoja teillä on pingiksestä?
Teemu: Vuonna -97 tai jotain mä olin ihan Forrest Gump. Sillä kesäleirillä kukaan ei ollu parempi. Turnauksesta tuli lääkärintakki palkinnoksi, sääli et se on käyny pieneksi. Kutistui varmaan taitojen mukana.
Matias: Mulla ei oo pingiksestä muita muistoja, ku että oon tainnut aina hävitä siinä.
Konsta: Mulla pingiksestä tulee ainoastaan mieleen Muhoksen ummehtunut nuorisotalo 2000-luvun alusta ja sen 1980-luvulle jumahtanut "kerhohuone", jossa oli kaksi pingispöytää (ei mailoja, koska ne oli hajotettu) ja rikkinäinen biljardipöytä sekä Axe-deodorantin haju ja se kuinka sillä yritettiin peitellä olematonta hienhajua. 

Millaista kokemusta teillä on ryhmäpingiksestä?

Teemu: Tappiosta ei tarvi syyttää itseään.
Matias: Ryhmäpingistä en muista ikinä harrastaneeni, mutta oon ottanu kiinni palloja, ku muut pelas. 

Mitkä 3 biisiä ainakin aiotte soittaa Bättre Folkin Pingisklubilla ja miksi?
Teemu: Los Mockersin "Can't Be a Lie" tulee takuulla soitettua. Sooda läikkyy, huuliharppu soi... Siin on hävytön puberteetti-meno. The Cheesen seiska on tän kesän SE seiska, vaikka tulikin jo keväällä ulos. Mikä tahansa biisi siltä. Sit vielä toi William Onyeaborin "When the Going Is Smooth And Good". Lämpöä, rytmiä ja viisautta. Pitkä, koko puolen täyttävä viisu, mut seuraavalla valinnalla ei oo sit kato niin kiire.  

Matias: Mää aijon soittaa ainaki David Bowien "Lets Dance", Nick Caven "Get Ready for Love" ja Depech Moden "Enjoy the Silence", enkä nyt keksi syytä, miks soitan nuo. Ne on vaan niin hyviä biisejä. 
Konsta: Biisilistaa en vielä paljasta, mutta kovaa ryminää on luvassa. Ehkä jotain vanhaa! Smoke On the Water! 

Näitä biisejä ja paljon paljon muita kuulemme Hailuodon Bättre Folkissa bändien jälkeen. Ryhmäpingistä pelaamme päivällä livemusiikin soidessa taustalla. Nähdään Hailuodossa!