sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kesä käyntiin neonväreillä ja hattaralla

Toukokuun Pingisklubi tarjoilee neonvärejä ja hattaraa, kun saamme Helsingistä dj-vieraaksi City Lungs -yhtyeen laulaja-kitaristi Tuomas Jalamon ja Muutakin kuin tanssia -blogia pitävän ammattitanssija Anni Porrasmäen, jotka muodostavat Bubblegum Death Squad -dj-duon.

Kaksikon levylaukusta löytyy niin rämisevää noiserockia, pehmeästi surisevaa shoegazea kuin neonsävyistä elektropoppiakin. Yhteisenä nimittäjänä on se, ettei äänenvoimakkuudessa eikä tyylitajussa säästellä.


Minkä verran olette olleet dj:nä ja millanen oli eka dj-keikkanne?
Tuomas: Olen soitellut tasaisen epäsäännöllisesti joitakin vuosia erinäisillä klubeilla ja bakkanaaleilla. Ensimmäinen keikka taisi olla opiskelijabileissä, joista muistan lähinnä sen, että soitin Weezeriä ja tanssilattialla ei ollut ketään.
Anni: Oman olohuoneen bileissä tasaisin väliajoin, ketään ei tullut paikalle, harmi. Ensimmäinen kerta on aina jännittävä, joten, be nice.

Millaista musiikkia aiotte soittaa Pingisklubilla?

Tuomas: Teemana on laveasti saada aikaan sellainen setti, joka sisältää toisaalta etenkin loppuillasta nupit kaakossa soitettua räminää ja meteliä mutta samalla kolmen promillen humalassa huudettavia kertosäkeitä.
Anni: Siinä se tulikin. Loppuyhteenvetona voisin sanoa: Parasta.

Millä teette yleisöön vaikutuksen?
Tuomas: Ajattelin laittaa päälle jonkun kivan paidan. Ja silleen.
Anni: Puhallan purkkapalloja ja olen cool kukkapaidassani, ehkä.

Top 5 biisit jotka aiotte soittaa ja miksi?

Tuomaksen top 5:

1. The Jesus And Mary Chain — Blues From A Gun
Jimmy Eat Worldin Authority Songissa lauletaan “The DJ never has it, JAMC Automatic”. Mutta meiltäpä kyseinen levy löytyy. Ja tämä on ehkä koko albumin tykein biisi.

2. The Faint — Help in the Head
Se, että The Faintilta on tullut uusi levy riittäisi jo itsessään syyksi sen soittamiselle. Sen lisäksi tämä sattui sopimaan häiriintyneine diskopunk-soundeineen teemaan loistavasti.

3. Sky Ferreira — 24 Hours
Synapoppia, joka kuulostaa neonvaloilta ja hattaralta. Sopii meille.

4. Japandroids — Younger Us
Koska olen sielultani nuori.

5. FIDLAR — Cheap Beer
Biisi, jolla juhlistamme juomalippujamme.

Annin top 5:

1. CSS — Move
Vakavimman ja selväpäisimmänkin jalka alkaa luoda maahan rytmejä.

2. I Break Horses – Faith
Uusimman albumin ryhdikkäin biisi. Tämän tahtiin tukka heiluu. Vielä kun saisi ne vilkkuvat neonväriset valot.

3. The Ting Tings — Hang It Up
Tämän aikana tehdään se katselukierros läpi baarin asenteella: ’’Ketään en väistä’’.

4. Good Shoes – Under Control
Viimeistään tässä vaiheessa alkaa ympärillä olevat saada tanssilattialla osumaa suureleisiksi kasvavista, kontrolloimattomista tanssiliikkeistä.

5. Iisa – $e pyörittää
Mitä tähän nyt sanoisi... Taidan vastata illan musiikillisesta hattarasta.

Millaiset odotukset teillä on Pingisklubi-illalle?
Tuomas: Toivoisin, että keikkamme räjäyttää reiän kuuhun ja paljastaa kauan kadoksissa olleen sivilisaation, joka opettaa meille elämän tarkoituksen. Jos tämä ei toteudu, niin hyvät bileet ja punkku toimii toki myös.
Anni: Olen vaatimattomampi –  Klubi, juuri alkanut kesäloma ja punkku  – Toimii. Lopputuloksena on takuuvarmasti hyvät bileet, vähintään omassa päässä.

Mitä muistoja ja kokemuksia teillä on pingiksestä?

Tuomas: En ole tietääkseni koskaan käynyt Pingisklubilla, joten vastaan diplomaattisesti: hataria.
Anni: Vuonna 2006 kellarin autotallissa soi vanha rokki, ilmassa tupakansavua ja tietty, käynnissä olivat pingismatsit.

Tuomas, laulat ja soitat kitaraa City Lungs -yhtyeessä. Olette alkaneet hiljattain tehdä live-esiintymisiä. Miten ensimmäiset keikat ovat menneet?
Tuomas: Ensimmäisiin keikkoihin liittyi paljon kasaantuneita fiiliksiä, koska olemme rakentaneet biisejä ja bändiä jo useamman vuoden. On ollut mahtavaa päästä lopultakin soittamaan myös livenä.
Anni: Silminnäkijänä voin paljastaa, että tajunnanräjäyttäviä olivat ensimmäiset keikat, kirjaimellisesti. Kannattaa varata korvatulpat - Ne soittaa kovaa, todella kovaa.

Julkaisitte konseptialbumin Dead End Weekend viime vuonna biisi kerrallaan kotisivuillanne. Miksi näin? 
Tuomas: Pidämme bändikaveri Niklaksen kanssa molemmat suurieleisistä levykokonaisuuksista. Tämä tuntui hyvältä tavalta sopeutua enemmän yksittäisten biisien merkitystä painottavaan nettijulkaisumalliin, mutta tehdä silti samalla teemallisesti yhtenäinen albumi.

Millaisia suunnitelmia teillä on kesälle?
Tuomas: Olemme tarkasti kaavailleet, että tästä tulee paras kesä ikinä.
Anni: Tulee varmasti nähtyä enemmän auringonnousuja kuin laskuja... Okei okei, itse asiaan. Komppaan – tästä on tulossa paras kesä, ikinä.

Tuomas ja Anni, pelaatte pingistä keskenään, mitä tapahtuu?
Tuomas: Selviämme varmasti ilman syvempiä traumoja. Olen ihan hyvä häviäjä.
Anni: Jo ensimmäinen lyönti menee hutiin ja pallo häviää. No, juomatauon paikka!

Bubblegum Death Squad Pingisklubilla perjantaina 30. toukokuuta. Pelit pyörähtävät käyntiin kello 22, mailoja saa ilmaiseksi lainaan ja kaikkien pelaajien kesken arvomme levyjä. Sisään pääsee ilmaiseksi kello 22–23 ja 40:lle ensimmäiselle luvassa yllätys. Kello 23 jälkeen sisäänpääsymaksu 3 euroa. Nähdään perjantaina!