maanantai 10. maaliskuuta 2014

Musiikkialan monitoimimies räjäyttää!

Pingisklubi saa maaliskuussa dj-vieraakseen Helsingistä Feniks Willamon a.k.a. dj Skeniksween. Hän kuuluu Uusi Helsinki -kollektiiviin, soittaa kitaraa sekä koskettimia Pasa-yhtyeessä ja työskentelee Fullsteamilla bändien keikkamyyjänä.

Kyselimme monitoimi-Willamolta hänen musiikkitouhuistaan, suhteestaan pingikseen ja tietenkin Top 5 -biisit, jotka ainakin 19.3. Pingisklubilla kuullaan. Hienot kuvat dj:stä työssään ovat ATiimin ottamia.
Missä kaikkialla toimit dj:nä ja mihin olet erikoistunut?   
Toimin dj:nä eniten Helsingin alueella soittaen monissa eri paikoissa, muun muassa LeBonkissa, Bar Loosessa, Roskassa, Kuudennella Linjalla ja Adamsissa. Voisi kai sanoa, että olen erikoistunut klubien järkkäämiseen ja niillä soittamiseen. Suurin osa keikoista tulee vedettyä omissa klubi-tapahtumissa, mutta toki välillä ihan talon dj:nä soittaen ja muiden tapahtumissa vieraillen.

Miten aiemmat Tampere-vierailusi ovat menneet?
Tampere on kiva kaupunki ja sieltä löytyy paljon hyviä ihmisiä. Olen käynyt aiemmin Hang The Dj -klubilla soittamassa. Siitä reissusta jäi hyvät muistot (ja kipeä niska GAEA:n nahkasohvalla nukutun yön jälkeen). Bändikeikkareissut ja Lost In Music -visiitit Tampereelle ovat myös olleet aina mukavia.

Soitat kitaraa ja koskettimia Pasassa ja teillä on toisen albumin tekeminen käynnissä. Millä mallilla se on ja mitä suunnitelmia teillä on vuodelle 2014? 
Levynteko etenee hitaasti, mutta varmasti. Ekan levyn aikaan olimme kaikki vielä lukiossa, eikä tarvinnut käydä töissä ja maksella vuokria. Nyt jengillä on enemmän hommia, mutta ei me olla mihinkään kadottu. Uutta materiaalia julkaistaan toivottavasti vielä tämän vuoden puolella.

Buukkaat tänän vuonna artistit Lost in Musiciin (Tampereella 15.–18.10.). Miten aiot ryhtyä toimeen ja millaista kattausta on luvassa? 
Joo, näin pääsi käymään. Innolla otan pestin vastaan. Kattauksesta tulee monipuolinen ja toivottavasti paras tähän mennessä.


Millaiset odotukset sinulla on Pingisklubi-illalle?
Odottava ja innostunut fiilis! Toivottavasti jengillä on kivaa. Hauska päästä soittamaan klubille, jonka konsepti on hieman erilainen kuin muilla.

Millaista musiikkia aiot soittaa Pingisklubilla? Millä teet yleisöön vaikutuksen?
Illan aikana tullaan menemään varmaan aika laidasta laitaan. Kun soitan yksikseni pitempiä dj-settejä tykkään varioida kovastikin – alkuillasta iisimpää, tiettyyn tyylilajiin aina hetken keskittyen, loppuillasta räjäyttäen. Hyvät biisivalinnat tekevät toivottavasti vaikutuksen.

Mitkä viisi biisiä ainakin aiot soittaa ja miksi?

Chosen Few / Stand By Me 
Paras Stand By Me -versiointi ikinä. Funkkaa niin, että ei voi olla joraamatta!

Madonna / Like A Prayer
Toimii aina, yleensä takuuvarmana alkuillan tanssilattian täyttäjänä.

Heikki Kuula feat. Pää Kii, Paperi T / Rataraato
Tämän hetken kovimpia biisejä, hyvää crossover-meininkiä!

When In Rome / The Promise
Aika törkeetä kasarimeininkiä, mutta hieno biisi.

Capital Cities / Safe And Sound
Ehkäpä tarttuvin popbiisi aikoihin, kertsiä kelpaa luukuttaa täydelle tanssilattialle!

Entä millaisia muistoja sulla on pingiksenpeluusta?
Hauskaa hommaa, skidimpänä tuli Stadikalla pelattua kuin myös koulussa ja varmaan jossain nuokkarilla kans. Taidot ehkä vähän ruosteessa, mutta kyllä varmaan vieläkin lähtis.

Aiotko ottaa matsia Pingisklubilla?

Mikä jottei! Saa tulla haastamaan.
 

Pingisklubi toivottaa kaikki nauttimaan keskiviikkona 19. maaliskuuta. Tummat Tunnit alkavat heti ovien auettua kello 21. Ryhmäpingistä voi pelata noin puoli kahteen saakka, mailoja saa lainaan. Jorailut jatkuvat aina puoli neljän valomerkkiin saakka. Nähdään Klubilla!