maanantai 20. toukokuuta 2013

Pingispallomusiikkia, päämäärätöntä haahuilua ja luonnonääniä

Kesä tuli helteineen, mistä me Pingisklubilla olemme innoissamme! Enemmän fiiliksissä täällä ollaan kuitenkin siitä, että torstaina vietetään kevään viimeistä Pingisklubia ennen kesän festivaalirientoja. Ja mikäs sen huikeampaa kuin viettää Pingisklubia kahden kovan tamperelaisen kulttuurin parissa työskentelevän herran eli Sami Sänpäkkilän ja Ville Pirisen kanssa! Nyt he saavat puheenvuoron kertoa kuulumistaan ja siitä, millaista musiikkia aikovat teille rakkaat pingiksenpelaajat soittaa.

Minkä verran olette soittaneet dj-keikkoja ja miten olette aloitteet dj:nä?
Pirinen: Olen soittanut dj-keikkoja silloin tällöin 90-luvun loppupuolelta lähtien. Olen aloittanut varmaan joskus, kun johonkin itte järjestetylle keikalle piti saada myös "jotain kunnon levymusaa". Yleensä ovat levynsoittohommat olleet sellaisissa ympyröissä, joissa on saanut soittaa aika vapaata ja/tai ainakin semi-erikoista musaa, eikä ole ollut velvollisuutta tanssittaa väkeä tuoreimmilla hiteillä.
Sänpäkkilä: Mä en ole kovin paljoa soittanut DJ-keikkoja. Ehkä vuodessa semmosen kymmenisen parhaina vuosina ja nekin lähinnä omissa tapahtumissa. Nyt tosin soitan Pingisklubilla ja Savulohirokissa heinäkuussa. Oon kyl menny, kun on pyydetty, kun se on musta ihan hauskaa hommaa.

Oletteko käyneet Pingisklubilla ja millaista oli?
Pirinen: Pingisklubilla on käyty, superhauskaa oli. Best klubi in town.

Mikä on fiilis tulevasta Pingisklubin dj-keikasta? 
Pirinen: Nast-a-fiilis, tietty.
Sänpäkkilä: Ootan innolla pingis-keikkaa!

Mikä on musiikillinen teemanne? 
Pirinen: Päämäärätön harhailu tyylilajista toiseen, mutta silviisiin, että soitan ainoastaan MIUN MIELESTÄ TOSI HYVIÄ kappaleita, joissa on hyviä riffejä ja riemastuttavia tunnelmia.

Aion soittaa ainakin:
1. Ngozi Family: Night Of Fear
2. Sroeng Santi: Kuen Kuen Lueng Lueng
3. Jig Saw: Superkingi
4. Woodoo: Uskontunnustus
5. Phoenix: Filip Si Cerbul

Sänpäkkilä: Aion soittaa luonnonääniä ainakin vähän, sitten yhden Leinosen Villen piisin, missä on pingispalloa käytetty instrumenttina! Muutenkin koitan pingisteemaa löyhästi mukailla... Ehkä joku ärsyttävä Flight Of The Bumblebee vois olla ajatuksen tasolla kova veto, vaikka Steve Vain versiona! Sit discomusaa varmasti tulee loppuillasta.

Sänpäkkilä, sinun ohjaamasi Valolle-musiikkivideo Lau Naulle julkaistiin juuri. Mitä muuta sinulla on tällä hetkellä työn alla (musiikkivideoiden/musiikin suhteen)?
– Joo Valolle-musavidis tuli ja nyt on editissä uus Ignatz-musavideo. Musarintamalla on ollut vähän hiljasta, kun olen keskittynyt videoiden tekoon. Seremonialle ois tarkotus kuvata uus video, sitten pari omaa taideprojektia on työn alla sekä täyspitkä Samurai Rauni Reposaarelainen -niminen leffa, jonka Mika Rättö ohjaa ja mä olen kuvaajana siinä. Siinä tää vuosi sitten kuluukin! 

Pirinen, kuvitat ja teet sarjakuvia sekä soitat useassa bändissä. Mitä kaikkea sinulla on tällä hetkellä meneillään?
– Pitäis tässä piirrellä jatko-osia sellaseen "yhesti yhes x paikas" -minialbumisarjaan ja myös paria pitkää sarjakuva-albumia. Jotakin näyttelyhommia tais olla kans, ainakin Turussa sellainen Heavy Merry Finland -ryhmänäyttely nyt kesällä. Seremonia-yhtyeellä juuri saatiin syksyllä ilmestyvä levy miksattua ja seiskatuumainen tuli ulos noin kuukausi sitten. Grillin' Willie and the Vegetarians -nimisellä bändillä kanssa puuhaillaan pitkäsoittolevy kasaan täs kesällä. Toivottavasti myös Steel Mammothilla ja muutamalla muulla bändillä. Heavy Smoke -bändiltä pukkaa tiukkaa kasettijulkaisua "markkinoille" ihan kohtsillään.

Eli luvassa on taatusti ikimuistoinen ilta! Jaossa on taas kaikkien pelaajien kesken levyjä ja Tummat Tunnit alkaa heti klubin alettua eli klo 21! Tervetuloa, ping pong doom dong!