tiistai 15. tammikuuta 2013

"Yllättävän koukuttava peli"

Vuoden 2013 ensimmäinen Pingisklubi todisti jälleen, että ryhmäpingiksen ja hyvän musiikin konsepti toimii. Jopa Tampereen Klubin ohjelmapäällikkö sukelsi ryhmäpingiksen pyörteisiin ja totesi virne naamallaan pelin olevan "yllättävän koukuttava". Niinpä! Parasta pelissä on se, että myös epäurheilulliseksi itsensä kokevat nauttivat pelistä, jossa ei tarvitse liiaksi juosta tai otella turhan tosissaan.

Tammikuun 9. päivä Pingisklubilla keskityttiin pohjoismaiseen musiikkiin. Lupasimme muistutella näin jälkikäteen, mitä Klubilla tulikaan kuultua. Yksi Pingisklubin teeseistä onkin tuoda kuulijoiden korviin uutta musiikkia tai ainakin säveliä, joita harvemmin klubiympäristössä kuullaan.

Ensimmäisenä esiteltäköön Dj Pongin lempimaan, Tanskan hedelmiä. Monet tietävät tanskalaisen Mew'n. Yhtyeen faneiltakin on kuitekin saattanut mennä ohi tieto, että yhtyeen laulaja Jonas Bjerre tekee Apparatjik-nimen alla vinksahtanutta tanssimusiikkia muun muassa A-hasta ja Coldplaysta tuttujen muusikoiden kanssa.

Tässä yhtyeen Pingisklubillakin tanssittanut kappale Combat Disco Music.

Tanskalaisia menoralleja tarjoilivat myös Ginger Ninja, Efterklang, The Fashion sekä The Floor Is Made of Lava ja folkhissuttelua puolestaan The Rumour Said Fire.

Alkuillan pelejä tahditti myös Ulige Numre -yhtyeen Kööpenhaminalle omistama kappale. Etenkin kotimaisen Liekki-yhtyeen ystävät saattavat löytää tästä uuden ystävän.Otetaan sitten askel lähemmäs. Naapurimaamme Ruotsin lykkelit, kentit ja knifet me jo tiedämmekin. Ruotsin uusin folkhenkisten poprokkarien sydämet valloittanut ihanuus on sisarusduo First Aid Kit, jota myös kuultiin Pingisklubilla. Rankempaa ruotsalaismusiikin laitaa edusti puolestaan Dozer-yhtyeen musiikki, jos näyte ohessa.Norjan puolelta dj Pong jätti sen tunnetuimman musiikkigenren, kuolonmetallin, soittamatta ja keskittyi enemmän naislaulajien esittelemiseen. Röyksopp oli useimmille tuttua, mutta se kansanmusiikkia ja sähkökitaraa yhdistänyt voimakastunteinen bändi oli jo edesmennyt Gåte. Alkuillan tunnelmointiin puolestaan sopi kuunnella kehutun Susanne Sundførin herkkää tulkintaa.Jätämme teidät nyt hetkeksi tutustumaan uuteen musiikkiin. Palatkaamme ryhmäpingiksen ja uuden musiikillisen teeman kanssa jälleen keskiviikkona 20. helmikuuta!

Ja hei, suosittelemme vierailemaan myös Pingisklubin Facebook-sivulla, jotta pysyt ajan tasalla tulevista klubeista. Nähdään!

PS. Pahoittelemme videoklippien epämääräistä taittoa blogitekstissä.