perjantai 16. marraskuuta 2012

Pomppivan vaihtelevaa ja lennokasta

Kymmenes Pingisklubi lähestyy ja on aika perinteisen dj-esittelyn. Tiistaina 27. marraskuuta dj-koppiin astelee Pussy Power -kaksikko eli Ljuba Labia ja Masha Mons, jotka kertovat seuraavaksi levyjensoitto- ja pingiskokemuksistaan.Millainen teidän dj-uranne on ollut ja miten päädyitte soittamaan levyjä yhdessä?

Ljuba Labia: Päivittelimme keväällä 2007 yhä useammin Vera Vulvan kanssa, kuinka musiikki on baareissa niin tylsää ja miehet ovat aina dj:nä. Tulin siinä todenneeksi, että olin halunnut kokeilla dj-hommia, ihan kakarasta, ja Vera ehdotti, että `Aletaan soittaan!!!´ Vinyylejä olimme aina rakastaneet ja niitä oli molemmilla vinot pinot kotona. Alussa linja oli pääasiassa naisia, mutta nythän me ei enää muuta soitetakkaan. Onneksi naisia alkaa olla kaikissa rakastamissamme musagenreissä soittajina, doomia ja stoneriakin löytyy, jee! Vera muutti stadiin siinä 2009 kieppeillä ja PP-hommat alkoivat hyytyä, mutta onneksi Masha, jonka olen tuntenut 90-luvun alkupuolelta intoili Pussyilloista ja saimme taas uuden vaihteen päälle.
Masha Mons: Joo, eli niin kuin Ljuba kertoi, mulla lähti fanituksen kautta. Olin kuuntelupuolella aivan täpinöissään, kun tuli kerrankin vain hyviä biisejä ja jalka vispasi koko ajan! Sitten kun Vera muutti ja kysyttiin olisinko halukas tulemaan mukaan, niin oli vissiin sekuntti mietintää ja joo, totta kai haluan! Tokihan jännitti aluksi, kun ei ollut kuin kotona levyjä ennen soitellut, mutta pian pääsin hommaan kiinni.

Millaista musiikkia aiotte soittaa, millaiseen tunnelmaan viette pingiksenpelaajat?

Ljuba Labia: Pingiksestä tulee ILO mieleen eli soundi on pomppivan vaihteleva, toivottavasti ei pompi neulatkin… Tunnelma pyritään rakentamaan lennokkaaksi. Ainakin muutamat rockrockabillysoulgaragepörinät. Loppuillasta saattaa tulla jotain funkygroovyä.
Masha Mons: Rätväkkää menoa, ettei pallo hyydy!

Millaisia muistoja teillä on pingiksenpeluusta ja aiotteko ottaa matsia Pingisklubilla? Harrastatteko jotain muuta baariurheilua?

Ljuba Labia: Hysteeristä naurua. Joo. Kupinottoa ja heilumista hyvän musan tahtiin.
Masha Mons: Olen minä mielestäni joskus pelannut pingistä. Oisko ollut leirikoulussa 6-luokalla? On meillä varastossa pingisverkko ja mailat, mutta pöytää ei ole ollut, niin on jäänyt pelaaminen. En urheile baarissa, heh.

Mikä naisissa on niin ihanaa, että naisia jaksaa kuunnella koko illan? 

Ljuba Ljabia: Asiaa!
Masha Mons: Naisissa on voimaa! Niin monen tyylin taitajat jäävät monesti miesten jalkoihin, vaikka ovat älyttömän lahjakkaita ja monipuolisia musiikillisesti. Tyylejä on joka lähtöön ja ne vievät mukanaan.

Jos Pussy Power olisi pingispallo, miten ja minne se pomppisi?

Ljuba Ljabia: Iloisesti Marjo Leinosen upean hanurin päälle pomppimaan koko Marjon upean keikan ajaksi. (Uskallan kirjoittaa hanuri, koskapa perustuu tositapahtumiin: Kurjuuden Kuppila -happening Oulussa joskus 90-luvulla: yleisöstä miesääni huusi The Ballsin laulajalle: Hyvä perse! mihin Marjo vain coolisti totesi: "Ai diggaatteks te mun hanuria!? Jee!!!"
Masha Mons: Ping pong sinne tänne tuonne, niin kuin tyylit meillä musiikin suhteen, kauas ja takaisin aikamatkalle.

Lisää infoa seuraavasta Pingisklubista täältä.