tiistai 7. tammikuuta 2014

Pingistele itsellesi liput helmikuiselle Valoa Festivalille

Vuosi 2014 alkaa Pingisklubilla valoisissa tunnelmissa. Keskiviikkona 15. tammikuuta Tampereen Klubin valtaa Pingisklubi loves Valoa Festival -ilta. Kaupunkifestivaali tuo Tampereen klubit täyteen hienoja esiintyjiä. Näihin säveliin pääsemme tutustumaan, kun Valoa dj's pyörittää Pingisklubilla festivaaliesiintyjien levyjä. Lisäksi kaikkien ryhmäpingikseen osallistuneiden kesken arvotaan lippuja 7.–8. helmikuuta järjestettävälle festarille.

Dj-parina ovat festivaalin puuhamiehinä toimivat Henri Koskiniemi ja Tomi Nordlund. Herrat valottivat, mitä illalta voi odottaa.Henri.
Minkä verran olette olleet dj:nä ja millanen oli eka dj-keikka? 
Henri: Satunnaisesti silloin tällöin tulee oltua. Ehkä keskimäärin viitisen kertaa vuodessa. Ensimmäinen dj-keikka tais olla cheerleadereiden diskossa Kauhajoella joskus 90-luvun lopulla.
Tomi: Olen tehnyt dj:n hommia peräti 12 vuoden ajan. Aloitin varsinaisen ”urani” Tampereen Doriksessa, jossa soitan edelleen. Ensimmäinen yksittäinen dj-keikka tosin taisi olla jo 90-luvun lopulla porilaisen diskoteekin rokkipuolella. Asiakas tuli pyytämään Yön Angelique-kappaletta, johon vastasin, että minulla ei valitettavasti ole sitä. ”Soit se silti”, totesi periporilainen asiakas tähän.
 
Mikä dj-hommassa on haastavinta? 
Henri: Olla soittamatta pelkkää Popedaa.
Tomi: Pyrin antamaan dj-keikoilla tyylillisesti jokaiselle jotakin ja silti pitämään setin sulavana ja linjakkaana. Siinä on kuitenkin omat haasteensa, sillä mikä miellyttää toista, ei kelpaa toiselle alkuunkaan. Usein kuultu ”soita jotain tanssittavaa” on myös aika monitulkintainen lause.

Top 5 biisit, jotka aiotte soittaa Pingisklubilla ja miksi?
Henri:
Sport: Barcelona 1992 – Viime kesän suosikki
Sheryl Crow: All I Wanna Do – Mun tunnusbiisi
Sheryl Crow: All I Wanna Do – Tätä ei yks kerta riitä
Eddie Murphy: C-O-N Confused – Eddien tuotannon unohtunut helmi! Tästä namuvinkki ammattilaisille!
Owen: Sad Waltzes of Pietro Crespi – Tämä tuo aina valoa!

Tomi: En osaa sanoa vielä kappaleista tarkemmin, mutta luvassa on kovia biisejä Valoa Festivalin artisteilta ja musiikillista valohoitoa muutenkin! Etenemme sujuvasti punkista elektroon, folkiin, indieen, psykedeliarockiin ja räppiin – aivan kuin itse festivaalikin.

Tomi.
Mitä muistoja ja kokemuksia teillä on pingiksestä? 
Henri: Nuorempana tuli pelailtua nuorisotalolla ja myöhemmin sitten intissä. Viimeisin kokemus on Provinssirockista. Muistan dominoineeni kutsipubin pingispöytää Kujanpään Teemun kans.
Tomi: Muistan pelanneeni pingistä aktiivisesti riparilla ja tykänneeni siitä kovin. Kierrelyönnin jonkinasteinen oppiminen on jäänyt erityisesti mieleen. Lajin harrastaminen on valitettavasti jäänyt viime vuosina vähemmälle. Onneksi on Pingisklubi!

Jos te pelaisitte pingistä toisianne vastaan, mitä tapahtuisi?
Henri: Tiukka matsihan siitä varmasti tulis. Tomi on tunnetusti jäätävän kovaa mestariainesta lajissa kuin lajissa. Pingiksessä kuitenkin valitettavasti ratkaisisin pelin itselleni tappavalla kierteellä pöydän kulmaan.
Tomi: Henkka laittaisi nuorempana jehuna kehiin tappolyönnit, joihin minulla ei olisi mitään mahkua vastata. Itse napsisin kuitenkin pisteitä suurella taktisella oveluudellani. Lopullisesti voitto ratkaistaisiin viherpöydän sijaan baaritiskillä.

Soitatte molemmat myös bändeissä. Mitä musaprojekteja teillä on tällä hetkellä meneillään?
Henri: Ollaan viimeistelty albumia Getawaycabin kanssa, jota kuulee ensimmäisen kerran nyt sit helmikuussa. Albumin ilmestyttyä lähdetään taas käymään jollain reissulla. Sen lisäksi soittelen soolokeikkoja säännöllisin välein siellä sun täällä. Myös yhden meidän uuden villin projektin, Cool Kidsin, eka biisi julkaistaan helmikuussa.
Tomi:  Perustin viime vuonna yhtyeen Tomi Nordlund & Syvä joki. Tämä on ensimmäinen kerta, kun esitän musiikkia suomeksi. Yhtyeen tyyliä voisi luonnehtia tunnelmalliseksi folkiksi ja popiksi. Nelihenkinen bändimme on tehnyt syksyn mittaan muutamia keikkoja, joista saatu palaute on ollut oikein lupaavaa. Tänä keväänä olisi tarkoitus aloittaa äänitykset ja jatkaa keikkailua. Tribuuttiosastolla puolestaan jylläävät edelleen The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band ja Men On The Moon plays R.E.M.

Miten luonnehtisitte Valoa Festivalia? Miksi se on päätetty järjestää pimeimmän talven aikaan, eikä kesällä, kuten festivaalit yleensä? 
Henri: Tätä täytyisi ehkäpä kysyä komeilta festivaaliguruilta Lasselta ja Esalta. Joka tapauksessa mun mielestä helmikuu on juuri oikea aika tuoda Tampereen pimeyteen hieman valoa.
Tomi: Valoa on raikas, ennakkoluuloton ja mukavan monipuolinen festivaali, joka tarttuu rohkeasti kiintoisiin uusiin artisteihin, mutta antaa arvoa vanhoillekin sankareille. Sydäntalven popfestivaali on niin hyvä idea, että ihmettelen, miksei sitä ole keksitty jo aiemmin. Pimeään talveen kaivataan Valoa Festivalin kaltaisia elämyksellisiä tapahtumia, jotka antavat virtaa kevääseen.

Mitä odotatte erityisesti tämän vuoden festarilta? Mitä keikkaa ei mielestänne kannata missata? 
Henri: Odotan avoimenaan virtaavia kesuhanoja ja ylävitosia! Iisa on varmasti myös soolona kova, ja Kauko Röyhkää en oo vielä koskaan nähnyt. Odotan innolla, taas!
Tomi:  Uskoisin, että tänä vuonna tärähtää kunnolla. Valoa Festivalin hallussa on nyt kaikki Tampereen keskeiset keikkapaikat Yo-talolta Telakalle ja Pakkahuoneelle. Festivaali alkaa olemaan sekä kattaukseltaan että kokoluokaltaan sellaista sorttia, että luulisi Tampereen ulkopuolisiakin musaihmisiä ja nuoria bilettäjiä kiinnostavan. Itse en aio missata ainakaan Colan & Jimmun, Graciasin tai Death Hawksin keikkoja. Kannattaa myös tutustua ensimmäistä kertaa lanseerattavaan Valoa Festivalin verkkolehteen, josta löydät artistihaastatteluja ja muuta mukavaa!

Lisätietoa keskiviikkona 15. tammikuuta järjestettävästä Pingisklubi loves Valoa Festival -illasta saa tältä Facebook-sivulta. Valoa Festivaalin ohjelmistoon voi tutustua täällä.


Jotta sydämiä ja rakkautta tulisi iltaan lisää, niin pistetään illan otsikon perään vielä loves Tummat Tunnit. Nehän alkavat jo kello 21 ja jatkuvat läpi illan. Sisäänpääsyksi riittää 2 euron narikkamaksu ja pingismailoja saa lainaan ilmaiseksi. Tervetuloa!